3 enkla sätt att rengöra en ugn

Rengöring av en vidbränd ung är en av de mest obehagliga sysselsättningarna, som vi alltid skjuter upp. Till följd av detta samlas fett och smuts där och ugnen börjar ryka vid anslutning vid det mest olämpliga tillfället, när vi tänker placera en kykling eller piroger där. Alltså föreslår vi er flera av de mest effektiva rengöringssätten.

hushållSkemikalier

För att underlätta rengöring av din ugn ska du först värma den inom 15-20 minuter genom att sätta temperaturen på 50 grader. Ta bort alla hyllor så att ingenting hindrar dig. Vid behandling av din ugn med kemiska medel glöm inte att ta på sig gummihandskar och öppna fönstret. Kemikalier brukar ju ha en frän lukt.
Stryk inte medlet på uppvärmningselementet och fläkten för att inte förstöra ugnen. Försök också inte träffa gummitätningar i ugndörren. Hur kan man rengöra en ugn i hemförhållanden? Skvätt medlet på de smutsiga ställena och låt den verka – gnid inte för tidigt. Vanligtvis verkar geler för ugnar inom 30 minuter. Därför ska du blunda och glömma om den för en halvtimme. Efter att du använder medlet ska du tvätta ren ugnen noggrant för att få bort kemikaliernas lukt. Använd inte ugnen efter rengöringen inom flera timmar.

ättika och NATRIUMbiKARBONAT

Hur kan man rengöra en ugn med hjälp av ättika? Först ska du ta bort smulor och resterna av vidbränd mat, som lätt flagnar av ytan. Man kan göra det med hjälp av ett gammalt plastkort ellen en vanlig sked.

Blanda ättika med natriumbikarbonat i förhållandet 1:2, lägg till lite diskmedel och vatten.

Torka av ugnväggarna med den pasta som du fått med hjälp av en hård borste eller du kan ta en bit av hushållstvål (ungefär 25 gram) spädd med vatten i stället för diskmedel.

Täck ugnväggarna med den pasta som du fått och lämna för ett par timmar.

Om du lämnar natriumbikarbonat för 40 minuter efter att ha strött det på ugnglaset, kan det hjälpa dig att ta bort fettbeläggningar från ugnens glasdörr.

Dessutom kan du torka av ugnväggarna med ättika och strö natriumbikarbonat ovanpå. När de samverkar, uppstår väte som hjälper ta bort fett från ytor.

För att öka deras effektivitet kan du lägga till limonsyra till natriumbikarbonat och ättika.

salmiaksprit och vatten

Du behöver två kärl för den här metoden.

Värm upp din ugn till 70 grader och sedan stäng den av.

Hur kan du tvätta din ugn ren? Fyll ett kärl med kokhett vatten och placera i ugnens nedre hylla. Fyll ett annat kärl med salmiaksprit och placera det i ugnens övre hylla.

Lämna de båda kärlen i bakugnen för en natt. På morgonen ta kärlen fram, dra ut gallren, lägg till varmt vatten och diskmedel i kärlet med salmiaksprit och torka av din ugn med den här lösningen.