Hur gör man ett badrum snövitt på hotell

Tro oss, du kommer inte att vilja upprepa det!

Om du har valt att ställa renhetsstandarder i ditt hus, som är typiska för de rikastepraktvillorna och femstjärnorshotell, förbered dig för att hyra specialister för det här. Saken är den att en vanlig hemmafru är inte i stånd att upprätthålla en sådan renhet. Du ska ju vara denhemmafru som gillar renheten mycket.

Här följer berättelsen av en chef vid en flyttstädningsfirma – https://www.flyttstädningistockholm.nu

För att förstå hur de bryr sig om renheten, ska du veta att ett hotellrum (däribland dess badrum) kontrolleras med hjälp av en snövit flanelltrasa inför ankomst av varje gäst. Och det sker efter en vardaglig städning också. Varje gång!

De har helt snövita badrum dekorerade med marmor och speglar. Så här upprätthåller de dem i ett oklanderligt tillstånd:

  1. MARMORBELÄGGNING

De stryker marmorpaneler med skyddslack, och varje 8 månader tar de det bort, polerar marmorn, och sedan stryker det igen. ”Annars undviker du inte vattenstrimmor och fläckar på plattorna”.

  1. ANVÄND MELAMINSVAMPAR

”Melaminsvampen lämnar inga spår efter sig, och den är en perfekt lösning för dörrar och väggar täckta av färg. Och naturligtvis passar det inte för tapeter”.

  1. ANVÄND INTE klorblekmedel för rengöring

Klor kan inte bara bleka lena ytor utan också absorberas i de saker som du tvättar med den, vilket kan leda till allergiska reaktioner. Det finns massor av tvättmedel på marknaden, som är effektivare än klor och innehåller inga slipämnen.

  1. skydd kakelputsen

Ofta kan vi höra rekommendationer om att rengöra sömmar mellan kakelplattorna med en tandborste. I själva verket är de onyttiga. Du behöver mer effektiva medel för att få bort mögel och fläckar från sömmarna i putsen, nämligen profesionella kemikalier och professionella borstar. På vårt hotell rengör vi sömmarna i putsen varje år till etttillräckligt djup och sedan täcker dem med ett silikonskydd. Vissa firmor erbjuder epoxibeläggning för sömmar. Det här alternativet är också tillräckligt bra”.

  1. byt handdukar och morgonrockar i tid

”Vi har ingen särskild hemlighet: vi tvättar handdukar och morgonrockar varje dag och så snart som de börjar slitas ut, byter vi dem mot nya”.

  1. det räcker inte att bara sopa

För att göra ett vitt golvi ditt badrum perfekt är det inte tillräckligt att bara gå av och an med en sopkvast eller en sopborste. Vandrande dammtussar och hårstrån kan stanna och flyga på grund av luftdrag även längs idealgolvet.

”Först dammsuger vi och sedan använder städmaskiner för att tvätta golvet”.

”När skiftchefen mottar ett hotellrum, går han av och an längs alla ytor med en snövit servett”.

Man ska tänka två gånger om ett idealbadrum är värt sådana pyssel, eller hur?